Hälsning

Vi har ingen


Men vi dricker



Kanske kommer

Vi hoppas att ni har det

Vi hoppas att årets julsnaps finns imorgon dom lovade att det skulle komma mer innan jul.
Vi hoppas att ni får en jul med sill och nubbe
varför inte göra en egen ren sprit får ni väl tag på så plocka lite kryddor o stoppa i. här får ni ett snabblagat recept GodJul
Rudolfs traditionella julsnaps
Lägg 2 sockerbitar, en kanelstång,
8 kryddnejlikor samt 8 hela kardemummakärnor
i en glasburk som minst
rymmer en halvliter. Häll på en halvflaska
absolut rent brännvin. Skaka
burken tills sockret löst sig. Låt burken
och dess innehåll stå ett dygn.
Tvätta en apelsin under rinnande
vatten. Skär med potatisskalare en 1
dm lång remsa av det yttersta orangegula
skalet på apelsinen. Undvik det
vita på skalet. Lägg skalet i burken
med brännvin. Låt stå ytterligare ett
dygn. Sila och snapsen är klar. Serveras
lätt kyld.
Recept Citronsnaps
70 cl brännvin
3 citroner
2 msk vit sirap eller sockerlag
1. Tvätta citronerna ordentligt i kallt vatten, riv sedan skalet på fina sidan på ett rivjärn (endast det gula)
2. Lägg det rivna citronskalet i brännvinet och låt stå i två dygn.
3. Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort citronskalen.
Prova gärna att blanda drinkar med denna snaps.
Recept Vanilj och apelsinsnaps
70 cl brännvin
1 vaniljstång
2 apelsiner
2 msk vit sirap
1. Tvätta apelsinerna ordentligt i kallt vatten, riv sedan skalet på fina sidan på ett rivjärn (endast det orange), dela och skrapa ur vanilstången.
2. Lägg det rivna apelsinskalet och vaniljen (kärnor och stång) i brännvinet och låt stå i två dygn.
3. Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort apelsinskalen och vaniljstången.