Hälsning

Här kommer en jul från oss.



Vi har ingen . Kan inte göra någon   



 Men vi dricker   och äter  och



Kanske kommer  ?

Vi hoppas att ni har det  GOD JUL ALLA!

Kommentarer
Postat av: ingemar

Vi hoppas att årets julsnaps finns imorgon dom lovade att det skulle komma mer innan jul.

Vi hoppas att ni får en jul med sill och nubbe

varför inte göra en egen ren sprit får ni väl tag på så plocka lite kryddor o stoppa i. här får ni ett snabblagat recept GodJul

Rudolfs traditionella julsnaps

Lägg 2 sockerbitar, en kanelstång,

8 kryddnejlikor samt 8 hela kardemummakärnor

i en glasburk som minst

rymmer en halvliter. Häll på en halvflaska

absolut rent brännvin. Skaka

burken tills sockret löst sig. Låt burken

och dess innehåll stå ett dygn.

Tvätta en apelsin under rinnande

vatten. Skär med potatisskalare en 1

dm lång remsa av det yttersta orangegula

skalet på apelsinen. Undvik det

vita på skalet. Lägg skalet i burken

med brännvin. Låt stå ytterligare ett

dygn. Sila och snapsen är klar. Serveras

lätt kyld.

Recept Citronsnaps

70 cl brännvin

3 citroner

2 msk vit sirap eller sockerlag

1. Tvätta citronerna ordentligt i kallt vatten, riv sedan skalet på fina sidan på ett rivjärn (endast det gula)

2. Lägg det rivna citronskalet i brännvinet och låt stå i två dygn.

3. Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort citronskalen.

Prova gärna att blanda drinkar med denna snaps.

Recept Vanilj och apelsinsnaps

70 cl brännvin

1 vaniljstång

2 apelsiner

2 msk vit sirap

1. Tvätta apelsinerna ordentligt i kallt vatten, riv sedan skalet på fina sidan på ett rivjärn (endast det orange), dela och skrapa ur vanilstången.

2. Lägg det rivna apelsinskalet och vaniljen (kärnor och stång) i brännvinet och låt stå i två dygn.

3. Blanda sirapen i brännvinet och sila sedan bort apelsinskalen och vaniljstången.









2008-12-21 @ 20:01:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0